Dette har vi ventet lenge på, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo, i en pressemelding.

Elsker Hellas

I første omgang åpner Apollo for pakkereiser til Kreta og Rhodos – de to mest populære greske reisemålene blant nordmenn. Flyvningen mellom Oslo og Kreta vil gå ukentlig fra 17. juli. Oslo til Rhodos har oppstart 26. juli.

Avganger til flere andre reisemål vil starte fra 21. august, blant annet til Kroatia og Kypros. Det er også datoen myndighetene har satt for sine reiseråd. Fra august og september er det planlagt reiser til utvalgte reisemål ved Middelhavet fra flere byer i Norge – blant annet fra Tromsø, Evenes, Bodø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Torp.

I en undersøkelse* i regi av Apollo oppga 50 prosent at de vil reise så fort det blir mulig, og de siste ukene har salget ifølge pressemeldingen økt jevnlig. Av den grunn har Apollo-sjefen stor tro på at mange nå vil benytte muligheten til å reise sydover.

– Nordmenn elsker Hellas, og for mange av våre kunder er en ferie på de gresk øyer som å reise på hytta, sier Haug.

Siden april har Apollo ifølge Haug mottatt daglige henvendelser fra kunder som lurer på når selskapet kan reise tilbake.

– Nå kan vi endelig gi et konkret svar. Ingenting er bedre enn det, sier Haug.

Les mer om det her!

Apollo understreker at det blir litt annerledes å reise i år, sammenlignet med tidligere. Blant annet er det påbudt med maske på alle flyreiser i henhold til EASA (European Union Aviation Safety Agency) sine retningslinjer. I tillegg har Hellas iverksatt egne smittevernstiltak og helseprotokoller, og Apollo har innført flere tiltak for å sikre gjestenes trygghet på hotellene sine.

– På hotellene våre vil det være et økt fokus på hygienetiltak, og det tilrettelegges for å kunne opprettholde rådene om avstand, forklarer Haug.

Viktig for Hellas

Konkurrenten Ving avventer imidlertid til høsten.

– Vi ser det ikke som realistisk å komme i gang igjen med lønnsom trafikk før høstsesongen starter, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.

Onsdag er det ventet over hundre fly til 14 regionale flyplasser som blant annet ligger på Korfu, Santorini, Mykonos, Rhodos og Kreta, opplyser selskapet Fraport, som drifter flyplassene. Alle greske flyplasser er nå gjenåpnet for internasjonale flyginger, samtidig som ferjetrafikken fra Italia er i gang.

Reisende må ved ankomst fylle ut et spørreskjema, der de blant annet må oppgi hvilke land de har vært i de siste to ukene. Deretter får de en skannbar strekkode. De som blir testet for coronaviruset, blir bedt om å holde seg i isolasjon på en gitt adresse fram til resultatet er klart.

Tirsdag signerte den greske regjeringen en avtale med det tyske reiseselskapet TUI, som regner med å kunne bringe om lag halvparten så mange turister til Hellas sammenlignet med året før.

Inntektene fra turisme utgjør en firedel av det greske bruttonasjonalproduktet. Hellas har så langt registrert under 200 dødsfall knyttet til koronaviruset.
*Undersøkelsen er gjennomført i Apollos Reiseråd i juni 2020. Reiserådet er et utvalg av reisearrangørens kundedatabase, og resultatene er basert på 1400 besvarelser.