Reisende fra alle EU og Schengen-land samt USA, Storbritannia, De forente arabiske emirater , Serbia og Israel kan nå reise inn i Hellas uten å måtte gjennomgå den syv dagers obligatoriske karantenen etter ankomst.

Det gjelder om de:

1. kan fremvise en negativ PCR-test tatt mindre enn tre dager (72 timer) før reisen
eller
2. har et vaksinasjons-sertifikat på engelsk, utstedt av en offentlig myndighet, som dokumenterer at det har gått 14 dager siden fullstendig vaksinasjon mot Covid-19 er fullført.

Fortsatt gjelder reisebegrensningen for innenlands-flyvninger i Hellas frem til 26. april. Bare viktige reiser av helse- og forretningsmessige årsaker, familiegjenforening og retur for permanent opphold er tillatt,

For alle passasjerer på internasjonale flyreiser til Hellas er det fortsatt også obligatorisk å levere inn såkalt Passenger Locator Form (PLF). Denne regelen gjelder også greske statsborgere og fastboende i Hellas som reiser utenlands på flyreiser (utreise). De er pålagt å fylle ut PLF-skjemaet før de drar fra Hellas og presentere det ved grensekontrollpunktene.

Reisende fra utlandet må sende inn et negativt Covid-19-testresultat (PCR) utført opptil 72 timer før ankomst til Hellas, og kan også bli bedt om å ta en rask Covid-19-test ved innreise (avhengig av dataene som er gitt på PLF-skjemaene ). 

Om en passasjer plukkes ut for en hurtigtest og er Corona-positiv må han eller hun karantene i 14 dager.

Selv om Hellas nå letter på sine innreise-restriksjoner for de som er vaksinerte holder de store norske reiseforsikrings-selskapene seg til UDs anbefalinger. Det betyr i praksis at hele Europa er i rødt, som betyr at om uhellet er ute er du ikke dekket av reiseforsikringen på reise.

Store norske turoperatører har opprettet generøse Corona-garantier, der du kan avbestille tett på avgang om det ikke skjer en endring i reisebegrensningene og få tilbake alle pengene.

Også flere reisemål – som Hellas – legger til rettte for at besøkende som skulle blir Corona-smittet blir tatt hånd om på lik linje med landets innbyggere. ©