Undersøkelsen Ipsos har gjennomført på vegne av DNB viser at en av fire er blitt mer glade i Norge som ferieland, og tilsvarende mange mener feriebolig i utlandet er mindre aktuelt.

Den viser også at det er blitt større interesse for å kjøpe hytte her på berget.

GOURMET-SOMMER: God mat blir en viktig del av opplevelsen i Norge denne sommeren. (Foto: Bjørn Moholdt)

Utlandet mindre aktuelt

– Etterspørselen etter hytte er på all-time-high. Det er mange som har kjøpt seg hytte det siste året, og flere går med planer om hyttekjøp. Syv prosent ser for seg et hyttekjøp på kort sikt, og ytterligere 14 prosent ser for seg et hyttekjøp på litt lengre sikt. Det tyder på at etterspørselen etter fritidsboliger vil fortsette fremover, sier segmentsjef for hyttemarkedet i DNB Eiendom, Tone C. Krange.

Hyttekjøpet for nordmenn er for de fleste et livstidsprosjekt. Undersøkelsen viser at 80 prosent av dem som eier hytte i Norge i dag, ser for seg å beholde denne hytta i overskuelig framtid. Tilsvarende er tallet kun 50 prosent for dem som har feriebolig i utlandet.

24 prosent svarer i undersøkelsen at feriebolig i utlandet har blitt mindre aktuelt etter coronakrisen.

Til utlandet i høst?

Når det gjelder nordmenns ferieplaner for 2021 er lite endret fra i fjor, ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. På topp tre-listen for flertallet av oss ligger hjemmeferie, egen hytte og bilferie.

Tallene tyder på at folk tar et betydelig pandemihensyn også i sommer, ifølge skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Han hadde ikke sett for seg at hjemmeferie skulle være den mest populære ferien også i år. I 2020 var mye usikkert og ingen var vaksinerte, men Frende-tallene viser at én av fire blir hjemme også i 2021.

Ifølge Frende-undersøkelsen skal bare 15 prosent reise utenlands i sommer. Den viser også at ni prosent ikke skal ha sommerferie i år. Det er en økning fra i fjor, da seks prosent svarte det samme. Det kan tyde på at flere ferien og håper på roligere reiseforhold i verden utover høsten. ©