Solen skal titte fram jevnt og trutt over hele landet de neste dagene.

Varmt på dagtid

– Det blir gode solforhold i store deler av landet denne påskehelgen, sier meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt.

– Med unntak av på skjærtorsdag, påpeker hun.

Da er det ventet en grå himmel over hele Norge, men Nilssen mener påskeværet er såpass fint at nordmenn bør ikke klage over årets værmelding.

I fjellene i Sør-Norge er det ventet mellom null og ti grader på dagtid.

– Det kjennes ofte varmere ut når solen titter fram, understreker hun.

Det blir varmt på dagtid, som indikerer gode skimuligheter. På nattetid flytter gradestokken seg ned til minussiden mange steder. Hun trekker fram Geilo i Hallingdal som et eksempel.

To meter snø

I Sørvest-Norge blir det også mange gode turmuligheter, men uten ski på beina. Varm luft fra sør, betyr skikkelig vår for mange. Noen steder i Sør-Norge vil kunne få 12–14 grader i påskehelga.

– Langs hele vestkysten er det bart og fint, sier Nilssen.

I Nord-Norge blir det derimot store menger snø.

– Noen steder vil det komme hele to meter med snø, sier Nilssen, som sier det blir gode muligheter for å lage snøhuler i påsken.

Nord-Norge har den siste uken vært preget av snøskred. Ifølge meteorologen ser det ut som det har stabilisert seg i nord, men hun anbefaler folk å sjekke varsom.no dersom man skal ut på langtur. Tirsdag er det sendt ut varsel om betydelig snøskredfare i Nordenskiöld Land på Svalbard. ©