Under temaet «Arts of Survival» vil Tartu og byene i nærheten fokusere på temaer som kunnskap, ferdigheter og verdier som ifølge programerklæringen «kan hjelpe oss alle til å leve et godt liv i fremtiden».

Her vil du få oppleve mengder med ulike kunstutstillinger, omvisninger med fokus på arkitektur samt en rekke musikk-, film- og matfestivaler. 

Tartu er den nest største byen i Estland og den regionale hovedstaden med en befolkning på i underkant av 100 000. Dens historie går mer enn tusen år tilbake i tid, og er kjent som landets læringssenter på grunn av byens høyt respekterte universitet.

I Tartu ligger også en rekke innovative oppstartsbedrifter og store deler av landets IT-sektor. 

LES MER: Slik skal Bodø feire seg selv som europeisk kulturhovedstad! 

26. januar ble mer enn tusen arrangementer på tvers av 350 prosjekter dratt igang, med aktiviteter for «alle aldre og smaker» ifølge arrangøren, og inkluderer arkitekturturer, gate- og samtidskunstutstillinger, lysinstallasjoner, musikk, film og kulinariske festivaler samt LHBTQ+-arrangementer i Tartu og omkringliggende prestegjeld, hvorav de fleste ligger innen en times reise fra byen. 

LES MER: Tidsreise i Tallinn!

Det er andre gang en estisk by blir tilgodesett med tittelen «Europeisk kulturhovedstad». For 13 år siden var det Estlands hovedstad Tallinn som ble satt på Europa-kartet.

Du kan lese mer om Tartu 2024 HER! ©