I hovedsak er en «stopover» en lengre mellomlanding der du kan dra fra flyplassen og utforske byen, vanligvis der flyselskapet du bruker har sin hovedstasjon. Mellomlandinger kan variere fra 24 timer til opptil ti dager, uten ekstra kostnad – avhengig av programmet.

For å få mest mulig ut av mellomlandingen bør du undersøke litt. Sjekke blant annet hva som finnes av gratis attraksjoner, om flyselskapet også tilbyr rabatterte restaurant- og hotellopphold eller museumsbesøk og sightseeing-tilbud.

Her er seks stopover-program verdt å sjekke ut!

SHANGRI-LA: I Etihads stopover-program kan du få god rabatt blant annet på Shangri-La Qaryat Al Beri i Abu Dhabi (bildet).

Etihad

Til og med lørdag 30. desember 2023 tilbyr Etihad «Stopover on Us», der du mellomlander i Abu Dhabi. En- eller to-natts-pakkene inkluderer gratis opphold på enten et tre- eller firestjerners hotell i byen, pluss fordeler inkludert 24-timers innsjekking og gratis wifi på rommet. 

Blant hotellpartnerne er Centro Al Manhal, Ramada by Wyndham Abu Dhabi Downtown og Traders Hotel Qaryat Al Beri.

Om du leter etter mer luksuriøs innkvartering dekker Etihad også det. Passasjerer kan i stedet velge «Best of Abu Dhabi»-pakken, som gir opptil 40 prosent rabatt på opphold på fire- eller fem-stjerners hoteller i opptil fire netter. 

Det hoteller som Shangri-La Qaryat Al Beri, Anantara Eastern Mangroves Abu Dhabi Hotel og Andaz Capital Gate Abu Dhabi.

Ønsker du å legge til en slik mellomlanding – bestill flyreisen med forbindelse gjennom Abu Dhabi i hvilken som helst kabinklasse. Velg deretter stopover-pakken og sjekk deretter hvilke hoteller du skal velge på flyselskapets dedikerte stopover-side. 

Hotellbestillinger må gjøres minst 72 timer før avreise.

Turkish Airlines

Reisende på Turkish Airlines med forbindelse videre fra Istanbul, med et opphold på minst 20 timer, kan kvalifisere seg for flyselskapets stopover-tilbud. Som en del av programmet får alle et gratis hotellopphold: Passasjerer på økonomiklasse kan overnatte gratis én natt på et firestjerners hotell, og passasjerer på business får to gratis-overnattinger på et femstjerners hotell.

Å bestille mellomlandingen er litt mer komplisert sammenlignet med andre flyselskaper. Minst 72 timer før flyreisen kan passasjerer søke om gratis mellomlanding ved å sende en e-post til en av flyselskapets program-ansvarlige. Hvert avreiseland har sin egen e-postadresse, og flyselskapets stopover-side viser kontaktinformasjon for hvert.

Send en e-post til riktig e-postadresse med for- og etternavn, reservasjonskode (PNR) og billettnummer, ønskede overnattingsdatoer, foretrukket romtype, telefonnummer og e-postadresse. Kupongen som kreves for gratis hotellopphold vil da bli utstedt via e-post.

TAP Air Portugal

Dette er det eneste flyselskapet som tilbyr gratis mellomlandinger i to byer. I det hele tatt har TAP Air Portugal et av de mest fleksible programmene. I tillegg kan reisende bo i begge byene i opptil ti dager. 

Bestillingsprosessen for mellomlandinger er superenkel, siden TAP har integrert den i sitt standard bookingfelt. Alt du trenger å gjøre er å velge reisedatoer, avreiseby og destinasjon som vanlig, og deretter klikke på «Legg til stoppested»-knappen. Dette åpner et popup-vindu der du kan legge inn detaljene om stoppestedet, inkludert om du vil besøke Porto eller Lisboa og hvor lenge.

Deretter kan du bestille et hotellopphold med rabatt i TAPs liste over hotellpartnere. Listen tilbyr bestillingskoder med gjennomsnitlig besparelse på ti, 15 eller 20 prosent. 

Du vil også ha tilgang til rabatter på restauranter, museer og fotturer. Bla gjennom flyselskapets side for stopover-tilbud for å se hele listen. 

Idet du avslutter bestillingen får du også 25 prosent rabatt på flybillettene til en annen destinasjon i Portugal, som øygruppen Azorene.

Icelandair

For sine transatlantiske passasjerer tilbyr Icelandair gratis mellomlandinger i Reykjavik fra én til syv dager. Når du bestiller flyreisen klikker du ganske enkelt på «Stopover på Island»-knappen og velger hvor mange dager du ønsker å bli. 

Selv om det ikke kreves noen ekstra flybillett, inkluderer ikke Icelandairs program gratis eller rabattert hotellopphold på Island, så passasjerene må regne det med som en ekstra kostnad. Imidlertid gir flyselskapets stopover-side forslag til et bredt spekter av rimelige sightseeingturer, som en forkortet omvisning i Golden Circle, en Reykjavik-vandring og en Blue Lagoon-opplevelse.

Iberia

Med sitt Stopover Hola Madrid-program kan reisende med flyselskapet Iberia bo i den spanske hovedstaden i opptil syv dager og seks netter uten ekstra flykostnad. Passasjerer kan legge til et mellomlanding på enten ut- eller retur-flyvningen og velge lengden på oppholdet på flyselskapets bestillingsside. 

Stopover-kunder får også en rekke rabatter, inkludert 20 prosent rabatt på billetter til Prado-museet, et gratis offentlig transportkort gyldig i to dager som kan hentes på flyplassen, og reduserte priser på hotellopphold gjennom flyselskapets partnere.

ØRKENOPPLEVELSER: Qatar Airways tilbyr blant annet sterkt rabatterte opplevelser i ørkenen.

Qatar Airways

Qatar Airways har et av de beste stopover-tilbudene, blant annet med en verdifull hotellpakke. Flyselskapet tilbyr opphold på opptil fire dager i Doha, med pakkepriser for firestjerners hoteller som starter på rundt 140 kroner per person per natt. 

Om du ønsker å oppgradere til et luksuriøst femstjerners hotell, hopper prisen opp til rundt 800 kroner per person per natt, som fortsatt er en stor rabatt. 

Stopover-bestillingen skjer gjennom Qatar Airways’ dedikerte side, som lar deg velge etappe av reisen du vil stoppe i Doha og hvor mange dager. Etter at flyreisen er bestilt kan du gå til flyselskapets hotellbestillingsside for mellomlandinger for å se alternativer for oppholdet ditt. Velg ditt hotell og skriv inn flyinformasjonen under bestillingsprosessen for å motta rabatten.

I Doha tilbys du også rabatterte turpakker som spenner fra aktiviteter som kitesurfingtimer, en privat beduinmiddag i ørkenen, souq-turer og mange flere. ©