Målet med det spesielt tilbudet er å trekke turister til byen, som nå er kontrollert av Kina.

Stort billettkjøp

Før pandemien hadde den tidligere britiske kronkolonien Hongkong rundt 56 millioner årlige ferie- og forretningsreisende. Det falt som en stein til nærmest null under pandemien som følge av  strenge adgangsbegrensninger, inkludert krav om isolasjon.

Nå er imidlertid restriksjonene opphevet, og Hongkongs reiselivsnæring jobber intenst for å få trafikken i gang igjen.

For å få det til kjøpte myndighetene i Hongkong under pandemien 500 000 flybilletter for rundt tre milliarder kroner av flyselskapene i Honkong – inkludert Cathay Pacific, områdets største og medlem av Oneworld-alliansen.

Borte på en time

Fallet i antall turister har fått dramatiske konsekvenser for både reiselivsnæringen og økonomien, og derfor tas det drastiske grepene i bruk. Blant annet ved å gi bort 500 000 flybilletter til turister fra flere markeder. 

Billettene går til innbyggere i Hong Kong, som det er over syv millioner av, samt utenlandske reisende, spesielt fra markeder Cathay betjener. Gratisflybillettene har blitt delt ut i puljer via blant annet nettsiden Hello Hong Kong fra Hongkongs turistmyndigheter.

Da det tidligere denne måneden ble lagt ut 4500 gratisbilletter til markeder i blant annet Storbritannia, Tyskland og Sveits, prøvde 70 000 å få tak i en av disse, men de var borte på én time, skriver avisen South China Morning Post. 

I gang igjen

Og da turen kom til USA og Canada, tok det mindre enn tre timer før billettene for disse to landene var brukt solgt, melder CNN.

For øvrig har Cathay Pacific tilbud om reiser til Hongkong også for dem som ikke var så heldige å sikre seg en gratisbillett.

Fastlands-Kina åpnet i begynnelsen av dette året for igjen å utstede turistvisum til utenlandske turister, akkurat som landet igjen lot innbyggerne reise utenlands etter pandemien. I Norge var det bråstopp for kinesiske turister, som utgjorde 417 000 reisedøgn i det siste normalåret 2019. ©