I forrige måned opphevet de amerikanske smittevern-myndighetene (CDC) «No sail»-forordningen, som nektet cruiseskip å forlate eller besøke amerikanske havner. 

Til erstatning ble de store cuise-selskapene pålagt en rekke tiltak for å få seile igjen. Blant disse er det snakk om testseilinger med passasjerer ombord.

I den forbindelse gikk Royal Caribbean ut og søkte etter frivillige som ville være med ut på disse seilingene, der alt fra smittevern-rutiner til Corona-beredskap skulle sjekkes ut underveis.

Les mer om initiativet HER!

Interesserte kunne melde seg på disse seilasene under en egen fane på Royal Caribbeans nettside kalt «Volunteer of the Seas». Responsen har ifølge rederiet vært overveldende. Mer enn 150 000 personer skal ha meldt sin interesse, noe som ikke bare utgjør et luksusproblem.

Den store pågangen er også en god indikator på interessen for å reise ut å havet igjen nr pandemien en dag er over.

– Det er forfriskende å bli minnet på alle menneskene der ute som er glade for muligheten for å seile og ivrige etter å komme ombord på et Royal Caribbean International-skip igjen, sier

Michael Bayley, administrerende direktør i Royal Caribbean, i en pressemelding.

De første som trolig blir plukket ut er de mest lojale kundene. 

Noen dato for disse seilingene foreligger foreløpig ikke. Dette blir avklart så snart de innledende kravene til CDC er innfridd.

Hvorvidt det finnes nordmenn på listen over søkere vites ikke, men trolig vil Royal Caribbean prioritere hjemmemarkedet all den stund det er det mest praktiske. Det er også lite trolig at nordmenn i det hele tatt slipper inn i USA i den gitte Corona-situasjonen. ©